DruštvoServisne

U selu Brenica – voda još uvek nije za piće

Nastavljaju se radovi na novoizgrađenom sistemu za vodosnabdevanje veznog cevovoda Hum – Brenica. Voda u selu Brenica i dalje nije za piće, može da se koristi za druge namene kao tehnička voda.

Ostaje upozorenje za žitelje sela Brenica da voda u vodovodnom sistemu nije za piće. Podsećamo da je od 28.09.2020.godine u sistemu tehnička voda, i kao takva ostaje za vikend i do kraja naredne nedelje, kažu u niškom vodovodu.

“Ova voda nije dobra za ljudsko zdravlje, kao ni za pripremanje hrane, nije za polivanje bašti, niti da životinje piju. Tehnička voda je isključivo za sanitarnu upotrebu”, istiću u JKP “Naissus”.

U toku sledeće nedelje obaviće se neophodna uzorkovanja i provere, nakon kojih stižu laboratorijske potvrde o hemijskoj i bakteriološkoj ispravnosti vode za piće. U međuvremenu auto-cisterna snabdeva meštane sela Brenica pijaćom vodom po ranije utvđenom rasporedu, poručuju iz niškog vodovoda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com