DruštvoRegion

U selima u podnožju Suve planine sneg veći od pola metra

Sneg koji je padao čitavog jučerašnjeg dana i noćas dostigao je u pojedinim selima na području opštine Gadžin Han visinu oko pola metra, a ponegde je na putevima bilo i smetova.

Predsednik te opštine Milisav Filipović kazao je danas da je reč o selima koja se nalaze u samom podnožju Suve planine, poput Semča, Velikog Krčimira i Malog Krčimira.
“Naši putari su tokom čitave noći radili, čistili sneg i posipali so. Na pojedinim deonicama je, zbog jakog vetra, bilo i smetova. U selu Semču putarima su bila potrebna čitava dva sata da očiste put i to velikom radnom mašinom”, izjavio je Filipović.
Mokar sneg, dodao je Filipović, uzrokovao je i kvar na elektro-mreži zbog čega je u toku jučerašnjeg popodneva nekoliko sela u gornjem delu opštine Gadžin Han ostalo bez struje.
“Kvar je otklonjen u toku večeri i snabdevanje strujom je normalizovano”, izjavio je on. U ostalima opštinama na području Nišavskog okruga visina snežnog pokrivača je znatno manja. Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković je izjavio da je na području te opštine visina snega pet do deset centimetara. Prema njegovim rečima, svi putevi su prohodni, a sneg nije uslovio kvarove na elektro-mreži.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com