Društvo

U Sabornoj crkvi služen moleban Presvetoj Bogorodici za spas naroda i očuvanje porodičnih vrednosti

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G.G. Arsenije uz sasluženje sveštenstva Sabornog hrama i članova hora NCPD “Branko”, služio je sinoć Molebni kanon Presvetoj Bogorodici za spas i blagoslov naroda Božijeg i očuvanje porodničkih vrednosti.

Molebni kanon Presvetoj Bogorodici za spas i blagoslov naroda Božijeg se čita u vreme posta Gospojinskog, kao pokajnička molitva za spas i blagoslov naroda.

 

Foto: Pravoslavna Eparhija niška

“Mi, pravoslavni hrićani sabrali smo se u ovom hramu večeras, ne da držimo političke govore i proteste, jer mi političari nismo. Ja nisam političar, ja sam Episkop i govorim jezikom Jevanđelja. Nisamo se sabrali ni na koga da bacamo kamenje, ne da govorimo jezikom nasilja, već da iskažemo molitvom i postom naše neslaganje sa onim što se protivi stvaralačkom procesu Božijem, sa onim što se protivi prirodi, protiv greha. Protiv prirodnog puta, protiv sodomije, protiv istopolne zajednice, jer ne mogu da kažem braka, koja ne rađa život, već rađa greh. Kažemo da, braku, da rađanju dece jer to je volja Božija i ponavljam nismo se sabrali da govorimo jezikom mržnje. U svakom čoveku je ikona Božija, bez obzira na to koliko je veliki greh počinio, i koliko to zvuči paradoksalno, molićemo se i za one grešne”, govorio je u svojoj besedi vladika Arsenije.

Verni narod se okupio da kroz molitvu, na sam početak Gospijinskog posta, na miran način pokaže svoje neslaganje sa održavanjem takozvane “Parade ponosa”.

Foto: Južna Srbija

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com