Virus KoronaZdravlje

U “Radon” stižu kovid pacijenti, uglavnom iz Beograda, Obrenovca, Stare Pazove…

Stacionar “Radon” Instituta Niška Banja počeo je da prima prve pacijente zaražene koronavirusom. U ovom trenutku prema rečima direktorke Instituta prof. dr Marine Deljanin Ilić u ovu zdravstvenu ustanovu smeštena su 62 pacijenta.

 

“Pacijenti koji su smešteni kod nas na lečenje su uglavnom iz Beograda, Obrenovca, Pazove. Njihova klinička slika je umereno teška”, kazala je dr Deljanin Ilić za Niške Vesti.

 

Stacionar Radon raspolaže sa 190 postelja. Međutim, prema rečima direktorke sa ove pacijente osim postelja, morate da imate i adekvatne uslove da im pružite zdravstvenu negu.

“Mi za sada imamo 19 kiseoničkih mesta, očekujemo još desetak kompleta, tako da ćemo ih imati do 30. Ležajeva imamo dovoljno, ali je od toga važnije da imamo dovoljan broj kiseoničkih mesta, jer nikada ne znate koliko će vam u datom trenutku biti potrebno”, zaključila je dr Deljanin Ilić.

I ministar zdravlja Zlatibor Lončar je istakao da će pacijenti kojima je  potrebno bolničko lečenje biti prebačeni u Nišku Banju i privremenu bolnicu u Kragujevcu, kao i da se otvaraju novi kapaciteti u Vrnjačkoj Banji.

„Građani Srbije, ako vam je stalo do vaših lekara, medicinskih sestara, tehničara, spremača, servirki, ako vam je stalo do zdravstvenog sistema Srbije prekinite kontatke, jer to je jedini način da pomognete sebi i njima“, rekao je Lončar.

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović potvrdio je da je ta klinika  počela da šalje pacijente za Nišku Banju i Kragujevac.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com