Sport

U Radničkom optimistični pred meč odluke: “Idemo da rešimo Evropu!”

Utakmica koja će biti pod imperativom pobede za oba tima i odlučivati o tome ko će naredne sezone biti učesnik drugog po veličini najvećeg evropskog klupskog takmičenja, igra se ovog vikenda u Subotici. Sa jedne strane Spartak, sa druge Radnički, rivali sa istim brojem bodova na tabeli i istim ambicijama pred odlučujući meč.

Jedna od najvažnijih utakmica u novijoj klupskoj istoriji je pred Radničkim. Pobeda bi osigurala 3. mesto koje sigurno vodi u evropske kvalifikacije, a svaki drugi ishod bio bi podređen brojnim faktorima i kalkulacijama.

U Radničkom su svesni kakav je izazov pred njima, a od meča pretposlednjeg, 36.kola ovogodišnje Superlige očekuju pozitivan ishod i rešeno pitanje putnika za Evropu.

“Smatram da smo mnogo bolja ekipa od Spartaka, u uzlaznoj smo formi i iz kola u kolo sve bolje igramo,sve smo ubojitiji. Siguran sam da ćemo i u nedelju odigrati jednu izvanrednu utakmicu. Idemo po tri boda!” optimističan je šef stručnog štaba Dragan Antić.

Popularni Recko neće moći da računa na usluge Subića, koji je pokidao unakrsne ligamente i pred kojim je duga pauza. Nedostajaće na terenu, ali odmeniće ga Stanković, dodao je šef. Biće promene i na golu gde se vraća Mladen Živković.

Potom je bilo reči i o rivalu.

“Dokazaćemo na samom meču ko je bolji. Oni imaju par dobrih igrača i mlad su kolektiv. Većina igrača je došlo iz srpske lige i ne mogu oni da prete Radničkom, ipak je ovaj klub sa dosta iskusnih internacionalaca i velikih fudbalskih znalaca, tako da ne sumnjam u našu pobedu.” siguran je šef.

Stari-novi vlasnik kapitenske trake, Aleksandar Jovanović, takođe veruje u uspeh svojih saigrača i nada se da će već prekosutra biti rešeno pitanje igranja “Reala sa Nišave” na međunarodnoj sceni.

“Nadam se da ćemo u četvrtak napuniti stadion da zajedno slavimo ulazak u Evropu. Očekuje nas utakmica u kojoj gotovo cela sezona staje u 90 minuta, nekako je i poboljšanje unutar ekipe došlo u pravo vreme, igramo sve bolje i fizički i psihički smo jači. Idemo po 3 boda i da rešimo tu Evropu već u Subotici.” kratak i jasan bio je vođa ekipe.

Utakmica između Radničkog i Spartaka igra se u nedelju od 19 časova.

Radio-televizija Vojvodine najavila je na svom zvaničnom sajtu prenos ovog meča.


U taboru Nišlija svesni su da će im podrška biti od velikog značaja u narednom meču. FK Radnički organizovaće prevoz za svoje navijače kako bi podržali momke na terenu u najvažnijoj utakmici sezone. Prema nezvaničnim informacijama postoji interesovanje velikog broja Meraklija, koji će, bez obzira na važnost meča za obe ekipe i veliku borbu na terenu, na istoj tribini sa bratskom grupom navijača „Marinci“ bodriti svoj klub.

SVI U SUBOTICU!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com