Ekonomija

U prvoj polovini godine „u minusu“ Gorica, Toplana i Zavod za urbanizam

Izveštaji javno-komunalna preduzeća i ustanova u Nišu, koje je na poslednjoj sednici usvojilo Gradsko veće, pokazuju da su u prvih šest meseci ove godine sa gubitkom poslavala preduzeća „Gorica“, „Gradska toplana“ i Zavod za urbanizam.

Preduzeće za pogrebne usluge „Gorica“ je prvu polovinu godine završila sa gubitkom od 17 miliona dinara, Toplana je imala gubitak od 46 miliona dinara, a Zavod za urbanizam gubitak od četiri miliona dinara.

Kako je rečeno na sednici Veća, pozitivno su poslovala javno-komunalna preduzeća „Mediana“, „Naisus“, „Objedinjena naplata“, „Tržnica“, „Parking servis“, Direkcija za javni prevoz grada Niša, Direkcija za izgradnju, Gradska stambena agencija i „Nišstan“.

U odnosu na prvo tromesečje broj preduzeća koja su poslovala sa gubitkom je smanjen, jer u „minusu“ više nisu „Mediana“ i „Tržnica“.

Uporedni pregled tromesečnog i šestomesečnog izveštaja o radu javno-komunalnih preduzeća pokazuje da gubici u „Gorici“ rastu pošto su nakon prva tri meseca iznosili 4,5 miliona dinara, a nakon šest meseci 17 miliona dinara. Toplana je uspela da gubitak smanji sa 150 na 46 miliona dinara.

Podaci iz tromesečnoj izveštaja govore da zaposleni u Toplani imaju prosečnu bruto platu od 77.522 dinara, po čemu to preduzeće prednjači medju javno-komunalnim preduzećima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button