Ekonomija

U prvoj polovini godine “u minusu” Gorica, Toplana i Zavod za urbanizam

Izveštaji javno-komunalna preduzeća i ustanova u Nišu, koje je na poslednjoj sednici usvojilo Gradsko veće, pokazuju da su u prvih šest meseci ove godine sa gubitkom poslavala preduzeća “Gorica”, “Gradska toplana” i Zavod za urbanizam.

Preduzeće za pogrebne usluge “Gorica” je prvu polovinu godine završila sa gubitkom od 17 miliona dinara, Toplana je imala gubitak od 46 miliona dinara, a Zavod za urbanizam gubitak od četiri miliona dinara.

Kako je rečeno na sednici Veća, pozitivno su poslovala javno-komunalna preduzeća “Mediana”, “Naisus”, “Objedinjena naplata”, “Tržnica”, “Parking servis”, Direkcija za javni prevoz grada Niša, Direkcija za izgradnju, Gradska stambena agencija i “Nišstan”.

U odnosu na prvo tromesečje broj preduzeća koja su poslovala sa gubitkom je smanjen, jer u “minusu” više nisu “Mediana” i “Tržnica”.

Uporedni pregled tromesečnog i šestomesečnog izveštaja o radu javno-komunalnih preduzeća pokazuje da gubici u “Gorici” rastu pošto su nakon prva tri meseca iznosili 4,5 miliona dinara, a nakon šest meseci 17 miliona dinara. Toplana je uspela da gubitak smanji sa 150 na 46 miliona dinara.

Podaci iz tromesečnoj izveštaja govore da zaposleni u Toplani imaju prosečnu bruto platu od 77.522 dinara, po čemu to preduzeće prednjači medju javno-komunalnim preduzećima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com