Sport

U prvoj polovini godine KBS “Naisus” osvojio 107 medalja

Članovi Kluba borilačkih sportova “Naisus” u prvoj polovini 2019. godine, uspeli su da se okite sa čak 107 medalja – 47 zlatnih, 24 srebrne i 36 bronzanih.

Iz ovog kluba navode da godina nije bila toliko uspešna, koliko su se nadali i kako su navikli, ali i da bi bili lažno skromni ako kažu da je 107 osvojenih medalja mali uspeh.

“Imajući u vidu da među 8 takmičenja, na koliko smo učestvovali prvih 6 meseci tekuće godine, tri turnira su međunarodnog karaktera, a tri su državna prvenstva, dok su samo dva lokalnog karaktera. Takođe među osvajačima je i 8 aktuelnih državnih prvaka”, naglasio je prvi čovek kluba Milan Anđelković.

Iz kluba kažu da je nemogućnost učestvovanja svih takmičara direktno uticala na daleko veći potencijalni uspeh. Finansiranje ali i pojedinačni manji zdravstveni problemi, dodaju oni, bili su nepremostiva prepreka u kompletiranju tima, naročito za nacionalna prvenstva.

“Naravno da mi je žao što nismo uspeli da pokažemo pun takmičarski potencijal. Međutim, veoma sam zadovoljan učinkom svojih pulena, pritom imajući u vidu da je većina njih veoma mlada, a deo njih i relativno neiskusan. Takođe, postoje i oni kojima je falilo veoma malo sportske sreće da se domognu pobedničkog postolja. 47 zlatnih, 24 srebrne i 36 bronzanih odličja je daleko manje od prošle i pretprošle godine u ovom periodu, ali to nas neće pokolebati kao ekipu”, istakao je glavni trener Nebojša Anđelković.

On je dodao da će se u narednom periodu potruditi da sustignu uspehe iz prethodnog perioda i to već septembra na Kupu Srbije i Balkanskom prvenstvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com