Društvo

U prihvatilištu za odrasle trenutno boravi 12 korisnika

Gradonačelnica Dragana Sotirovski sa saradnicima obišla je danas prihvatilište za odrasle i stara lica u kome trenutno boravi 12 korisnika. Odrasli i stari iz Niša koji žive u neuslovnim prostorima za boravak u zimskim mesecima ili nemaju potreban smeštaj nakon bolničkog lečenja, do marta meseca biće zbrinuti u delu Ustanove “Mara.

“Naši korisnici ovde borave od šest meseci do godinu dana, u tom periodu pokušavamo da im rešimo probleme, pre svega zdravstvene, da im pružamo i stvorimo jednu toplu atmosferu gde bi se oni osećali sigurno i bezbedno. Slobodno mogu da kažem da su Nišlije jedno bolje društvo poslednjih godina ida se to primećuje u našem radu”, kazao je direktor Ustanove “Mara”, Miloš Ranđelović.

Foto: J.M.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski istakala je da to što su korisnici zadovoljni najveći pokazatelj da su nadležni učinili pravu stvar.

“Imamo sugađane koji su u situaciji koji moraju da potraže siguran krov nad glavom, a to im daje ovo prihvatilište. To što su korisnici zadovoljni je najbolji i najvažniji pokazatelj da smo uradili pravu stvar”, kazala je Sotirovski.

Korisnik prihvatilišta, Dragan Stojković, tri meseca boravi u prihvatištu i kaže da su uslovi zadovoljavajući.

“Već tri meseca boravim u prihvatilištu, sticajem okolnosti.  Polimio sam skločni zglob i rebra, a pošto živim sam i nema ko da me neguje, nisam ni znao da postoji prihvatiliše “Mara”, doveli su me iz Centra za socijlani rad. Svi korisnici su prezadovoljni, od prvog dana, ne samo ja, već svi korisnici dobijamo pažnju, neku toplinu. Imamo tri obroka, hrana je sasvim zadovoljavajuća, ako čovek nije gladan, onda je to i više nego dovoljno”, poručio je Dragan.

Korisici imaju tri obroka, dve užine, kompletnu medicinsku negu,  dnevni boravak, kuhinju i trpezariju, sobe sa sopstvenim kupatilom i sobu za izolaciju u slučaju bolesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Муми се гардеробом и линијом уклопио са Намештеницом. Милош и Душица одударају, али се сви топе од умне беседе Г – ђе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com