Društvo

U prethodnoj školskoj godini blizu 14 odsto sa Vukovom diplomom

Ministarstvo: Na kraju školske godine odlično 43,2 odsto učenika osmog razreda

U školskoj 2020/2021. godini odličan uspeh na kraju osmog razreda ostvarilo je 43,2 odsto učenika, dok je dovoljan uspeh imalo svega 1,2 odsto učenika, navodi se u izveštaju Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Na kraju osmog razreda 34,1 odsto učenika bilo je vrlodobro, a 21,5 odsto njih ostvarilo je dobar uspeh, prenelo je danas Ministarstvo prosvete.

Osnovnu školu u školskoj 2020/2021. godini sa Vukovom diplomom završilo je 8.886, odnosno 13,9 odsto učenika u Srbiji, što je približno nivou iz prethodne školske godine, kada je taj procenat iznosio 13,8 odsto.

Кada je reč o završnom ispitu koji su učenici polagali 23, 24. i 25. juna, više od polovine zadataka iz matematike rešilo je 68,4 odsto učenika. Na testu iz maternjeg jezika više od polovine zadataka rešilo je 76,5 odsto, a na kombinovanom testu 86,7 odsto učenika.

Analiza postignuća na završnom ispitu ukazuje da učenici koji imaju bolji opšti uspeh ostvaruju i bolje rezultate na sva tri testa, dok bolje rezultate od proseka ostvaruju učenici nosici Vukove diplome.

Takodje, analiza je pokazala da su na završnom ispitu na kraju školske 2020/2021. godine u poredjenju sa prethodnom školskom godinom ostvareni prosečno bolji rezultati, navedeno je u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Катастрофа.Све више неписмених вуковаца који не знају ни да употребљавају велико и мало слово.Кад дође завршни испит онда се преписује.Школе се међусобно такмиче која ће да има бољи рејтинг.Највише испаштају деца која то осете тек касније.Родитељима наравно не смета кад им деца добијају петице без покрића, а после се жале кад морају деци да плате приватне часове.Ствари треба да се мењају из корена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com