HronikaVirus Korona

Preminule još 3 osobe od posledica koronavirusa, 247 novoobolelih

U Republici Srbiji u protekla 24 časa testirane su 1.074 osobe, a kod 247 je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Ukupan broj zaraženih je 2.447. U poslednja 24 časa preminule su još tri osobe od posledica infekcije virusom Kovid 19. Ukupan broj preminulih u Republici Srbiji od osledica uzrokovanih ovim virusom je 61, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević na redovnoj konferenciji za medije.

“Imamo poslednjih dana jedan stabilan broj obolelih, čak i manji pad na današnji dan, u nedelji kada je u drugim zemljama bio vrtoglavi porast broja obolelih. To je pokazatelj da smo na dobrom putu, da znamo šta radimo i da se ponašamo odgovorno i savesno. Ne smemo sada da posustanemo, iako je ovo mali obećavajući znak. Sada bi trebalo da zapnemo iz sve snage, jer ovi brojevi pokazuju da sve što radimo jeste prava borba protiv ove infekcije”, izjavila je Kisić Tepavčević.

U poslednja 3 dana dostigli smo maksimum koji će trajati desetak dana, poručio je na konferenciji dr Predrag Kon.

“U ove dve nedelje zaista najrestriktivnije mere treba da se sprovode. Moraju da se sprovode sve mere sprečavanja bilo kakvog kontakta. To je najvažnije u ove dve nedelje, zato što je tada najveća aktivnost virusa. U toj situaciji je izolacija apsolutno najvažnija, uključujući i sve preduzete mere”, istakao je Kon.

On je dodao da se izolacija obolelih od danas sprovodi u bolničkim uslovima.

“Zato su napravljene i improvizovane bolnice, da se ne bi desilo da nam iz kućne izolacije ponovo virus ušao u populaciju”, poručio je Kon.

U Čairu su trenutno smeštene 64 osobe, kazao je Kon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com