Društvo

U porti Hrama Hristovog Vaskrsenja volonteri zasadili 50 sadnica tuje

Još jedna uspešna akcija Udruženja Radne akcije Delijski vis i Hrama Hristovog Vaskrsenja pri Hilandarskom metohu u Nišu. Ovoga puta učenici  Prizrenske Bogoslovije Svetog Kirila i Metodija u Nišu i članovi uruženja zajedno su posadili 50 sadnica tuja u porti ovog hrama.

 “Naša saradnja je višegodišnja i ideja je da Hikandarski metoh koji pripada manastiru Hilandaru, uredimo koliko možemo i koliko je to do nas. I u prethodnom periodu smo učinili puno, a svakako učinićemo i u budućem a to je uređenje ili renoviranje kapije koja je uspred samoga hrama”, kazao  je protojerej Boban Stojković, starešina Hrama Hristovog Vaskrsenja pri Hilandarskom metohu.

Milan Spasić, predsednik Uruženja Radne akcije Delijski vis kaže da ovo nije jedina akcija koja je rađena ove godine rađena u saradnji sa Hilandarskim metohom.

“Zajedno smo pre ovoga farbali stolariju samog Parohijskog doma i radili smo na uređenju mobilijara u samoj porti crkve. Sada smo sadili 50 jelki i to će biti, ujedno, i zadnja akcija ove godine zato što je već počelo hladno vreme. Aktivno ćemo sa akcijom sadnje početi već početkom iduće godine a u okviru velikog projekta koji realizujemo sa Udruženjem gorana i Gradskom opštinom Palilula”, kaže Milan Spasić.

U planu je za naredni period, kako ističu da se nastavi saradnja, a jedna od aktivnosti biće i uređenje kapije hrama.

Podsećanja radi, volonteri Udruženja Radne akcije Delijski Vis su maja popravili i česmu koja se nalazi pored kapije Hilandarskog metoha.

“Naše udruženje je zajedno sa starešinom Hrama, protojerejem gospodinom Bobanom Stojkovićem, učinilo sve kako bi česma počela da radi.Iskopali smo kanale za postavljanje cevi, a da iz česme pocuri voda pomogle su i ekipe JKP “Naisus”. Postavljene su i tri klupice na kojima građani mogu da odmore. Postavili smo i ikonu Presvete Bogorodice”, kaže Milan Spasić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com