IZBORI 2023.

U ponoć počinje izborna tišina, trajaće do zatvaranja biračkih mesta

U ponoć večeras počinje izborna tišina, i trajaće do 20 sati u nedelju, 17. decembra kada se završi glasanje na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, odnosno kada se zatvore biračka mesta.

Prema odluci Republičke izborne komisije (RIK), svoje biračko pravo na parlamentarnim izborima moći će da iskoristi 6.500.165 upisanih birača na jednom od ukupno 8.273 biračka mesta.

Na pokrajinskim izborima u Vojvodini pravo glasa ima 1.669.734 građana, a na beogradskim izborima 1.613.190 birača.

Na republičkim izborima glasači će moći da biraju između 18 lista sa ukupno 2.817 predloženih kandata za 250 mesta u parlamentu.

Za pokrajinske izbore utvrđeno je 13 izbornih lista, za izbore za Skupštinu grada Beograda 14, a lokalni izbori biće organizovani u ukupno 65 gradova i opština.

Tokom trajanja izborne tišine zabranjeno je da se u medijima i na javnim skupovima objavljuju procene rezultata izbora, predstavljaju kandidati ili liste na izborima i njihovi izborni programi.

 

Pravo glasa na izborima u nedelju ima 228.502 birača, za 1.169 manje nego na prethodnim izborima

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. MOŽE I BEZ RIKE I DREKE U KAMPANJI!

    U ponoć počinje predizborna tišina. To će nas da spasi od brojnih dranja. Da li je ponašanje opozicije takvo ili blaže, oni se ne čuju i ne vide na TV-ima gde su zastupljeni dosadašnji i budući vladari. Sve je uredu i borba u kampanji, ali ona može da bude ljudska i umerena. Na ovaj način će naplaše birače.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com