DruštvoServisne

U ponedeljak pretežno sunčano i toplije

U Srbiji će sutra ujutro biti slab, lokalno i umeren mraz, a u Vojvodini, po kotlinama i rečnim dolinama magla, koja će se ponegde zadržati i pre podne, dok će u toku dana biti pretežno sunčano i toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće uglavnom slab promenljiv vetar, na istoku umeren i jak zapadni. Najniža temperatura će se kretati od minus šest stepeni do jedan stepen Celzijusa, u Negotinskoj Krajini oko četiri stepena, a najviša od šest do 14.

Biometeorološka prognoza: Očekivane biometeorološke prilike izazivaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Astmatičarima i srčanim bolesnicima se savetuje poseban oprez. Kod meteoropata će biti najizraženiji glavobolјa i poremećaj sna.

U Srbiji će u utorak i sredu u većem delu zemlje biti pretežno sunčano i relativno toplo uz lokalnu pojavu jutarnje magle. U četvrtak će biti umereno naoblačenje, ali će se zadržati suvo.

U četvrtak uveče na severu, a tokom noći i u petak u ostalim krajevima očekuje se jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom. Zatim će biti umereno do potpuno oblačno uz pad temperature, u subotu ponegde sa slabim mešovitim padavinama, koje će se intenzivirati drugog dana vikenda. Početkom sledeće sedmice sneg se očekuje samo u brdsko-planinskim predelima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com