Društvo

U planu „Parking servisa“ još dve garaže i parking kod škole „Sveti Sava“

Gradski većnik Miroslav Đokić najavio je na poslednjem skupštinskom zasedanju da će najverovatnije tokom februara ili marta biti otvorena podzemna garaža u Tržnom centru „Ambasador“, pošto je rekonstrukcija tog objekta pri kraju.

 

 

Miroslav Đokić, gradski većnik

„Garaža je bila pregrađena i napravljeni su nelegalni lokali tako da nam je blizu šest meseci bilo potrebno da da pronađemo vlasnike i raščistimo taj prostor. Radovi su u završnoj fazi, očekujemo samo da se završi protivpožarna zaštita. U sledećoj godini je planirana specijalna neklizajuća podloga, koja treba da se postavi u celoj garaži“, rekao je Đokić.

On je kazao da se u planu i programu „Parking servisa“ za narednu godinu nalaze i dve nadzemne garaže, za koje treba da se odredi lokacija.

Đokić rekao je da se u planu i programu rada preduzeća „Parking servis“ za narednu godinu nalazi izgradnja „humanitarnog“ parkinga na mestu gde su se nalazile balon sale.

Prema njegovim rečima, deo novca koji bude naplaćen parkiranjem ići će onima kojima je to potrebno.

„Ideja je da svi koji tu uplate odgovarajući iznos, novac ide i za humanitarne svrhe. Ne bi rekao da je to trajni parking, namena tog zemljišta može da bude sutra i drugačija. Ne vidimo ništa loše da su međuvremenu prikupi novac za nekog kome je to potrebno“, izjavio je Đokić na poslednjoj sednici Skupštine grada Niša.

Đokić je kazao da misli da parking neće biti asfalitiran, već samo nasut.

Pripremni radovi na izgradnji parkinga sa 200 mesta kod škole „Sveti Sava“ počeli su početkom novembra, uklanjanjem ograde oko teniskih terena i balon sala koje su se tu ranije nalazile.

Stanovnici tog dela grada omdah su pokrenuli onlajn peticiju protiv izgradnje parkinga i najavili da će protestovati ukoliko se radovi nastave.

Građani traže da na tom mestu bude izgrađen park i ističu da će parking sa 200 automobila dodatno uticati na zagađenje vazduha i to neposredno pored školskog dvorišta i terena gde učenici imaju časove fizičkog.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com