Društvo

U planu izgradnja mosta koji će povezivati dve industrijske zone

Na poslednjoj sednici Gradskog veća našla su se i dva plana detaljne regulacije, koja se tiču naselja Ostrovice i područje Kameničkog visa, na potezu Kamenica – Cerje. Ovim planom započinje se proces stvaranja planskog osnova za izgradnju novog mosta koji će povezati dve industrijske zone, zonu iza Kapedoma i industrijsku zonu na potezu stanice Popovac. Samim tim, rasteretiće se saobraćaj koji trenutno ide preko medoševačkog mosta i Medoševca, objašnjavaju nadležni.

“Što se tiče odluka i dopuna detaljnog plana regulacije na teritoriji opštine Palilula prva faza i drugih izmena i dopuna plana generalne regulacije Crveni Krst, četvrta faza – jug, ovim planom započinje se proces stvaranja planskog osnova za izgradnju novog mosta koji će povezati dve industrijske zone, zonu iza Kapedoma i industrijsku zonu na potezu stanice Popovac. Samim tim rasteretiće se saobraćaj koji trenutno ide preko medoševačkog mosta i Medoševca, kao i Popovca,a usmeriće se na novoizgrađeni most. Teretni saobraćaj neće ulaziti kroz ta mesta”, istakao je Ivan Grmuša, v.d. direktora Zavoda za urbanizam.

Što se tiče drugih izmena i dopuna plana detaljne regulacije EI Niš, pristupa se izradi plana sa ciljem da se uredi parkiranje u samoj zoni kompleksa, kao i izmene koje se odnose na sam tekstualni deo radi dobijanja radi određenih kompleksa i preduzeća koje se nalaze u tom kompleksu.

Doneta je odluka i o detaljnom planu izrade solarne elektrane na području Crvenog Krsta gde će Grad u budućnost dobiti još jedan izvor energije od obnovljnih izvora energije. Lokacija se nalazi na privatnim parcelama na teritoriji opštine Crveni Krst .

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com