Kultura

U Paviljonu u Tvrđavi izložba “Master 2017”

Svečano otvaranje izložbe „MASTER 2017“, šestoro studenata master akademskih studija sa Departmana za primenjene umetnosti, biće održano u sredu 12. jula sa u 20 sati u Paviljonu u Tvrđavi. Izložba je otvorena do 18. jula.

“Šestoro studenata master akademskih studija Departmana za primenjene umetnosti, Fakulteta umetnosti u Nišu, ove godine rešilo je da se uhvati u koštac sa dizajnerskim zadacima i prikaže nam svoje rezultate. Šestoro studenata koji nam se danas predstavlјaju su Luka Simić, Marija Petrović, Emilija Milošević, Saša Aleksić, Aleksa Skočajić i Ana Mijailović. Neiscrpno su radili na istraživanju odabranih tema i nakon godinu dana možemo reći da rezultati nisu izostali. Prikazani raznovrsni sadržaji proistekli su iz njihovih sopstvenih interesovanja”, najavila je ovu izložbu docent Sanja Dević.

Luka Simić se bavi brendiranjem i prostornim obeležavanjem festivala elektronske muzike koji nosi naziv „INFERNO“, a inspirisan je Danteovim Paklom. Istovremeno ilustrativan i generički pristup ovom radu doprineo je razvoju raznovrsnih sadržaja, koji obuhvataju i štampane ali i digitalne medije.

Marija Petrović nas vodi natrag u školu  kroz interaktivno vizuelno učenje, sa kreativnom upotrebom prostorne grafike u nastavi srpskog jezika. Pažnja je usmerena na jezičke nedoumice, koje ona prikazuje na jedan šalјiv i maštovit način i sve to uz pomoć gusarskog vodiča kroz pravopis. Na putovanje lektorskih avantura vas vodi Kapetan Vuk svojim Brodom znanja!

Emilija Milošević kroz društvenu igru oživlјava srpsku mitologiju. Vampir, Mora, Čuma, Ala, Nekrštenci, Vile, samo su neka od bića koje Emilija spašava od zaborava smeštajući ih u drugačiji koncept pun legendi i verovanja.

Saša Aleksić rešava problem grafičkog oblikovanja serije proizvoda robne marke CRUMB.S. Počev od razvoja postojeće robne marke i njene upotrebe na ambalaži i šire, rad prikazuje i estetsku, funkcionalnu i praktičnu stranu pakovanja. Akcenat je bačen na adekvatno oblikovanje ambalaže u skladu sa njenom primenom i upotrebom samih proizvoda, kako bi se izgradio brend spreman za tržište.

Aleksa Skočajić nas uz pomoć eksperimentalne knjige, koja objedinjuje ilustracije i pesme, uvodi u jedan svoj kutak i dopušta nam da bar na tren zakoračimo u njegovu maštu. Naizmenično osvetlјavajući ova dva medijuma, smešta ih u dijalog koji ruši tradicionalne forme izražavanja.

Ana Mijailović kroz grafičko oblikovanje knjige basni, pod nazivom „Od Ezopa do naših dana“, prikazuje ilustracije u području umetničkog književnog teksta. Ana se vezuje za sveprožimajući broj 12, koji je zastuplјen svuda, od mitologije, religije, preko astrologije i čiju ona mističnost vezuje za basne.

“Ovim radovima, mladi autori dokazuju svoju spremnost da zakorače u dizajnerski svet savremenog doba. Poželimo im puno uspeha u dalјem radu, kao i ostvarenje cilјeva u profesionalnom svetu”, kaže Dević.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com