Društvo

Obeležen Svetski dan prevremeno rođene dece

U organizaciji Rotary i Rotaract klubova iz Niša i u saradnji sa ostalim klubovima iz našeg grada, u nedelju, 17. novembra, obeležen je Svetski dan prevremeno rođene dece.

U parku Svetog Save u 12 časova, u prisustvu građana i dece, 225 ljubičastih balona poletelo je u nebo, u znak podrške prevremeno rođenoj deci i njihovim roditeljima.

Iz Rotary i Rotaract klubova poručuju da se u svetu, svake godine, pre vremena rodi 15 miliona beba. U Srbiji, više od 4.000, ili 11 beba svakoga dana.

Foto: Rotary Club Niš i Rotaract Club Niš

“Da bi preživele, prevremeno rodjenim bebama neophodna je podrška brojnih aparata i visoko obrazovanih, iskusnih i obučenih medicinskih stručnjaka. Nakon rodjenja, prevremeno rodjene bebe se mogu suočiti sa čitavim nizom komplikacija uzrokovanih njihovom nezrelošću”, kažu iz Rotary i Rotaract klubova.

Oni ističu da se nadaju da je ovo samo početak obeležavanja Svetskog dana prevremeno rođene dece.

 

“Nadamo se da je ovo početak tradiconalnog obeležavanja Svetskog dana prevremeno rođene dece u Nišu, kako bi podigli ljudima svest o problemu sa kojima se nose ti mali borci i njihovi roditelji, sa željom da će svaki od njih pobediti svoju bitku i koračati hrabro kroz život”, poručili su iz niških Rotary i Rotaract klubova .

Foto: Rotary Club Niš i Rotaract Club Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com