Društvo

U parku preko puta Gradske kuće novo drveće

JKP „Mediana“ je zasadilo nove sadnice u parku preko puta Gradske kuće, ali će nove sadnice biti zasađene i na drugim lokacijama u gradu. Zaposlenima u Mediani se u sadnji novih sadnica pridružio i gradonačelnik Niša Darko Bulatović. U pitanju je program čija je ukupna vrednost 24 miliona dinara i realizuje se preko gradskih sekretarijata i grada Niša.

„Oko 2.000 sadnica će, kroz program podrške grada, JKP „Mediana“ posaditi i time ozeleniti  i ulepšati naš grad. Od ukupnog broja sadnica 1.400 stabala je nižeg rastinja i 600 stabala višeg rastinja. Na ovaj način grad daje podršku „Mediani“, a onda i smanjenju aerozagađenja u gradu čemu poklanjamo veliku pažnju. Novim sadnicama ulepšaćemo grad, ali ćemo i omogućiti građanima čistiji vazduh“, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

On je dodao da je grad na ovaj način ispunio svoje obećanje kada je počela rekonstrukcija parka koji će postati deo rekonstruisanog centralnog gradskog trga, a kada su neki posumnjali da će stabla u parku biti posečena.

Foto: V. P.

„Ni jedno stablo nije posečeno, a na desetine njih je posađeno“, kazao je Bulatović i dodao da će  nova stabla biti posađena na više lokacija u gradu, počev od parkova u kojima su neka posečena, ali i na mestima gde do sada nije bilo zelenila.

„Osim toga biće ozeljeni i novi bulevari koji nemaju drvorede“, dodao je Bulatović.

Prema rečima Tatjane Radić, direktorke Sektora „Zelenilo“ JKP „Mediana“ u parku će biti posađeno nekoliko vrsta stabala.

„Počeli smo sa stablima bora, ali neće biti posađen samo bor jer ćemo  posaditi 73 sadnice lišćarskih četinara, a vodili smo računa da to budu sadnice koje su prikladne našim klimatskim uslovima i mogu da doprinesu lepšem izgledu parka. Pored sadnica uskoro počinju i radovi na uvođenju sistema za zalivanje, a na proleće sadimo nisko žbunje, cvetne površine i radimo travnjake“, kazala je Radić.

Foto: V. P.

Na ostalim mestima, u pitanju su teritorije svih gradskih opština, biće posađeno, prema njenim rečima, 600 sadnica lišćastih četinara, 1.800 sadnica ukrasnog žbunja, a biće zasnovano i 8.000 travnjaka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com