Društvo

U Osnovnoj školi “Vožd Karađorđe” na tri glasačka mesta slab odziv građana

Na glasačkom mestu 23 u Osnovnoj školi “Vožd Karađorđe” do 10 sati glasalo je 46 Nišlija, rekao je  Nikola Markešić, predsednik komisije na ovom glasačkom mestu.

Bez gužve i uz poštovanje epidemiloških mera protiče referendumsko izjašnjavanje na tri biračka mesta u najvećoj niškoj opštini Medijana. Glasačka mesta  pod brojevima 23, 24 i 35 otvorena su na vreme, jutros u 7 sati i za sada sve protiče u najboljem redu, rekao je predsednik komisije biračkog mesta 23  Nikola Markešić.

Na glasačkom mestu broj 23 do 10 sati glasalo je 46 Nišlija.

Markešić kaže da se ne opterećuje brojem izašlih, jer je tu da sprovede glasanje.

“Od ovog broja izašlih zaista ne mogu da kažem da li je bilo više starijih ili mlađih, jer su sva godišta bila zastupljena”, dodao je.

Do 10 sati na ovom glasačkom mestu podneta su četiri zahteva za glasanje van glasačkog mesta, a radi se starijim osobama koje su želele da se izjasne na referendumu, ali su slabo pokretne.

Posle 11 sati počeo je obilazak  i ovih građana koji će na svojim kućnim adresama moći da ostvare svoje glasačko pravo, kazao je Markešić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com