Obrazovanje

U OŠ ‘’Radoje Domanović’’ učionice pod vedrim nebom

Prvi časovi učenika nižih razreda u Osnovnoj školi ‘’Radoje Domanović’’ su privukli pažnju svih, roditelji su pomalo bili iznenađeni, a deca prezadovoljno. Dušica Tričković, direktorka ove škole kaže da su pronašli odličan način da se, dok traje lepo vreme, zaštite od korone.

Dvorište su pretvorili u školu na otvorenom i u njemu smestili desetak odeljenja. Deca uče sa maskama ali na čistom su vazduhu i što je još važnije za one najmlađe učenike razbijena je svakodnevna slika o polasku u školu, sedenju u klupi, zatvorenom prostoru u koji će, ipak, vratiti kada počnu prve kiše i dođu hladniji dani.

‘’Dvorište je veliko, klupa i stolica imamo dovoljno i nije nam bilo teško da ih iz učionica premestimo u dvorište. Tu smo i dočekali svoje najmlađe đake. Prvi čas smo posvetili predavanju o koroni, načinu kako da se zaštite, pravilima ponašanja u školi’’, kaže Dušica Tričković.

škola
OŠ “Radoje Domanović”; Foto: V.P.

Dodaje da je ovo bila dobra ideja da se dvorište koje je veliko iskoristi na pravi način, a deca u opuštenijoj atmosferi započnu novu školsku godinu. I table su se iz učionica preselile u dvorište.

‘’To je i ovako bio nedovoljno iskorišćen prostor pa smo odlučili da tu držimo časove. Deca su okružena prirodom, dišu svež vazduh, na prpisanoj su udaljenosti, nose maske, ali sve izgleda dtugačije i opuštenije’’, dodaje Tričković.

Da su deca zadovoljna ovom inovacijom vidi se u njihovim očima. Kažu da su sve naučili o koroni prvo od roditelja, a onda i u školi. Raduju se povratku u školu, a posebno što su odušebljeni časovima koji se drže na otvorenom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com