Kultura

U okviru Filmskih susreta i “Kratki Festival Kraćeg Filma”

Omladinsko Umetnički Tim u saradnji sa Niškim Kulturnim Centrom i Filmskim susretima organizuje “Kratki Festival Kraćeg Filma” 29. 30. i 31. u prostorijama NKC-a od 17:30h.

Prema rečima organizatora, ovaj prateći program kao motiv ima da ujedini stvaralaštvo prve klase srpske kinematigrafije sa neafirmisanim filmskim stvaraocima koji su vrlo često hrabriji i eksperimentalniji pri svojim umetničkim poduhvatima.

“Baš iz tih razloga i zelimo da spotlight stavimo na formu kratkog filma, jer se vrlo često baš u njoj i radjaju novi talasi reditelja, glumaca, producenata. Naš festival će imati širok spektar žanra i stila, od dokumentaraca do animiranih filmova. Ovim bi voleli da pokazemo da je Niš i dalje filmski grad i da baš u njemu i leži budućnost filma u našoj zemlji”, kazao je Ognjen Randjelović, organizator “Kratkog Festivala Kraceg Filma”.

Na festivalu će biti prikazano ukupno 12 filma za tri dana trajanja. Prvog dana će biti prikazana tri filma, drugog četiri i trećeg pet filmova.

“Kroz društvene mreže već vidimo da su mladi uzbudjeni da vide stvaralaštvo koje potiče iz njihove sredine. Sa strane mladih filmskih stvaraoca sudeći po količini filmova koji su konkurisali ne možemo biti zadovoljniji odazivom”, istakao je Ranđelović.

Autori i njihovi filmovi su isključivo na lokalnom nivou Niša i okoline. Filmovi su veoma impresivni sudeći po tome da su na njima radili mali timovi bez ikakvog budžeta i gotovo se ne razlikuju od onih koje su stvarale velike produkcije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com