DruštvoKultura

U okviru akcije “MEDIJANA – ZA BEBU VIŠE“: Koncert Big Benda u parku Sveti Sava

Gradska opština Medijana organizuje još jednu akciju “Medijana – Za bebu više“ kako bi ukazala na značaj povećanja stope nataliteta i pružila podršku državnoj politici u ovoj oblasti.

Ovog puta ce se Nišlijama 1. avgusta predstaviti niški “Big bend“ koji čine mladi, perspektivni i talentovani muzičari, a ovo je njihov prvi nastup. Koncert počinje u 20 sati.

Niški Big bend je formiran početkom 2017. godine, na inicijativu Nišvil jazz festivala. Neposredni povod je bio gostovanje nekolicine muzičara iz Argentine koji su predložili zajednički nastup na toj međunarodnoj manifestaciji. Tom prilikom su izvedene kompozicije poznatih argentinskih autora. O dometima te saradnje svedoče izrazito pozitivne reakcije publike na Nišvilu. Tako je Niš nakon nekoliko decenija ponovo dobio Veliki džez orkestar u punom sastavu jer ovaj orkestar broji 20 članova

Ovoga leta Niški Big bend će nastupiti najpre u svom gradu u okviru Medijana festa na koncertu humanitarnog karaktera, a potom u sklopu Kulturnog leta u Vlasotincu. Na poziv organizatora Internacioanalnog džez festivala u Banskom (Bugarska), Niški big band će se predstaviti zanimljivim programom sastavljenim od poznatih džez standarda, nekoliko tradicionalnih starih gradskih pesama u vrhunskim aranžmanima, kao i nekim od popularnih hitova zabavne muzike u džez obradi, u izvođenju vokalnih solista iz Niša.

Orkestar je dobio poziv da krajem godine nastupi na još jednom prestižnom festivalu u Izmiru, Turska.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com