Društvo

U okviru akcije “Čepom do osmeha ” dodeljen elektromotorni tricikl Tomici Stefanoviću iz Niša

U okviru akcije “Čepom do osmeha” danas je dodeljen elektromotorni tricikl Tomici Stefanoviću iz Popovca kraj Niša. Tomica je 6.dete iz Niša koje je dobilo ovakvu vrstu pomagala koje će mu pomoći u njegovim svakodnevnim aktivnostima i olakšatiti kretanje, navode iz ovog Udruženja.

Tomica je dečak koji se otežano kreće i ovakva vrsta pomagala mu je neophodna za svakodnevne aktivnosti.

Nišlije redovno sakupljaju i dostavljaju plastične čepove na više lokacija u Gradu i na taj način prikupljaju novac od reciklaže i nabavljaju pomagala koja su do sada donirali različitim ustanovama, klinikama , ali i pojedincima.

“Elektromotorni tricikl će pomoći Tomici da se lakše kreće u svojim svakodnevnim aktivnostima i bude mobilniji”, rekla je ispred Udruženja čepom do osmeha, Vanja Petković.

Vanja ističe zahvalnost svim poslovnim parternima koji učestvuju u ovakvim akcijima, ali i pojedinicima jer bez njih, kako kaže ovo ne bi bilo moguće. Ističe da je izuzetno ponosna jer čepovi pristižu iz svih gradova Srbije.

“Za ovo pomagalo imali smo podršku dve devojke, Tijane i Nataše koje su vozile svoj bicikl od Novog Sada do Zagreba i kroz humanitarnu vožnju obezbedile deo sredstava od kojih je ubrzan proces kupovine ovog tricikla”, dodaje Petković.

 

Ono što ih spaja je, kaže, volonterski rad.

Podsetimo, ovo  udruženje postoji već deset godina. Za to vreme uspeli su da sakupe 550 tona plastičnih čepova.

“Ovo je prva u nizu akcija koju ćemo mi organizovati, povezaćemo se i na nivou države, pomoći ćemo svakom detetu, svima onima kojima je ova vrsta pomoći neophodna.  Ovakvim akcijama treba podići svest i staviti akcenat na zaštitu životne sredine”, kazala je Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice Niša.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com