Region

U Okruglici se gradi odmaralište za turiste

Vrelo u selu Okruglica nadomak Svrljiga postaće prava turistička oaza. Na ovom mestu planira se uređenje platoa oko samog izvorišta, i to postavljanjem klupa za sedenje, kanti za smeće, uređivaće se i zelena površina. Direktor Centra za turizam, kulturu i sport Miroslav Marković obišao ovo mesto.

Izvor se nalazi u neposrednoj blizini državnog puta prema Staroj Planini, a često ga posećuju turisti koji krenu ka Babinom zubu. U planu nam je da ovo mesto postane još jedna turističa destinacija i potencijalno odmaralište za turiste. Radovi će krenuti sa lepšim vremenom, rekao je Marković.

Svrljiški Timok; Foto: M.M

RHZ IZDAO UPOZORENJE

U okviru obilaska Okruglice, naša ekipa obišla je korito Svrljiškog Timoka koji protiče kroz ovo selo koji za sada nije u većem porastu, ali ukoliko padavine ne jenjavaju, postoji mogućnost dostizanja prevazilaženja upozoravajućih nivoa vode.

U razgovoru sa direktorom JKSP ,,Svrljig” Svrljig Jovanom Đorđevićem dobili smo informaciju da su mašine za eventualnu odbranu od poplava spremne, te da su vatrogasno-spasilačke ekipe u pripravnosti, što su nam potvrdili predsednica SO Svrljig Tatjana Lazarević i direktor CTKS Svrljig Miroslav Marković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com