Kultura

U okolini Niša pala prva klapa filma o srpskom Elvisu

„Srpska se truba u Americi čuje – Elvis u Memfisu“

U vinariji “Malča” u blizi Niša počelo je snimanje filma „Srpska se truba u Americi čuje: Elvis u Memfisu“. Elvis Bajramović i njegova truba, podržan od članova orkestra, merak juga Srbije, a gde nego u kafani, prve su sekvence filma američko-srpske produkcije. Početku snimanja su prisustvovale gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i većnica za kulturu Adriana Anastasov.

 

Foto: www.ni.rs

“Snimanje, kome sam prisustvovala počelo je iz Niša koji zaslužuje da bude centar filmske industrije. Ovo je treći film koji se za dve prethodne godine snima na našim prostorima.

Upoznala sam Elvisa Bajramovića, glavnog junaka filma, dvostrukog pobednika u Guči, koji je dobio ime po Elvisu Prisliju „kralju roka“, čiji je san bio da zasvira trubu i da zapeva u Memfisu”, kazala je Sotirovski i ekipi filma poželela uspešan rad i veliku gledanost.

Elvis sa orkestrom nije prvi put na filmu. Ima ih u filmu „Zona Zamfirova“, „Pljačka Trećeg rajha“.

Foto: www.ni.rs

“Ja uživam, sviram, pevam, glumim, stvarno je perfektno, osećaj je divan. Ovo je mjuzikl, sve ide kao po loju. Pobedio sam dva puta u Guči i to je bio moj dečački san, to je bilo za mene ‘uao’, ali nisam imao predstavu kako će biti kad počnemo da snimamo film. Radili smo na snimanju filma ‘Zona’ i ‘Pljačka Trećeg rajha’ kao muzičari, ali tu smo bili po strani. Svi me znaju kao skromnog i odakle sad film o meni? Miroslav Mitić je prepoznao u meni neki talenat i duhovnost. Nakon završetka scena u Nišu, gde snimamo polazak u Ameriku, u kafani smo i kao kasnimo na aerodrom… nastavak ćemo snimati u Americi”, kaže Elvis Bajramović .

Film realizuje ekipa reditelja i producenata koji su postigli zapažene karijere u SAD, a potiču sa srpskih prostora.

Pevač Mladen Cvetanović Mlađa kaže da je snimanje filma predivno iskusto, reditelj za deo filma koji se snima u Srbiji Marko Grujić ističe da je Elvis inspirativan i da je prisutna dobra energija.

Izvršni producent za Srbiju Ivana Mitić najavljuje premijeru za oktobar iduće godine.

San Elvisa iz Srbije, radnja je filma, da zasvira i zapeva u Memfisu. Snimanje filma se nastavlja u SAD.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com