Kultura

U Oficirskom domu počinje 14. Svetosavski sajam knjiga

Od četvrtka 1. do  sledećeg četvrtka 8. februara, u Oficirskom domu održaće se 14. Svetosavski sajam knjiga. Sajam će u 18 sati svečano otvoriti Goran Gocić, a organizator je u narednim danima najavio i niz zanimljivih promocija knjiga i književnih večeri.

Svečano otvaranje 1. februara

Od prvog do osmog februara ljubitelji pisane reči moći će da uživaju, kako u bogatoj ponudi izdavačkih kuća iz cele Srbije, tako i u promocijama knjiga i književnim večerima, koje svaki dan počinju u 18 sati.

Sajam će 1. februara u 18 sati u Oficirskom domu svečano otvoriti Goran Gocić, nakon čega sledi i njegovo književno veče.

Goran Gocić je novinar, urednik, filmski autor, prevodilac, književnik i akademski profesor. Njegov prvi roman “Tai” (Geopoetika, 2013), objavljen je na srpskom, engleskom i makedonskom jeziku. Postao je  bestseler i osvojio četiri nacionalne nagrade, uključujući nagradu „Miloš Crnjanski“ i Ninovu nagradu za roman godine (2014.) a ušao je u širi izbor za međunarodnu Dablinovu nagradu (2015).

Promocije i književne večeri

U petak, 2. februara u 18 sati biće organozovano književno veče Nišlijke Biljane Stanojević, a sutradan promocija knjige  “Ratnici crne ruke”,  autora Slaviše Pavlovića, Iste večeri, u  subotu 3. februara u 19 sati biće promovisan zbornik poezije na dijalektu, “Preobražensko pojanje”.

U nedelju, 4. februara  u 18 sati predstavlja se Milijana Seta knjigom “Rasadna kap”, a u ponedeljak 5. februara u 18.30  Marko Vidojković knjigom “E, baš vam hvala”.

Za sve fanove muzike, ali i knjiga Marka Šelića Marčela, dobra vest je da je promocija njegove nove knjige “Higijena nesećanja” zakazana za utorak, 6. februar u 18 sati, a sutradan u isto vreme biće predstavljen i roman “Odron svetslosti” autora Bratislava Milanovića.

Svetosavski pečat

I ove godine biće dodeljene nagrade, SVETOSAVSKI PEČAT i to za najvredniju ukupnu izdavačku produkciju, najbolju knjigu kao izuzetan autorski i izdavački poduhvat i ostvarenje, negovanje i afirmaciju književne tradicije Niša, najbolje grafički oblikovanu knjigu ili kolekciju i za najbolje štampanu i opremljenu knjigu ili kolekciju, kao i
nagrada “Stari Niš” za negovanje i afirmaciju tradicije i baštine Niša.

Nagrade će svečano biti uručene u ponedeljak 5. februara u 18 sati.

Nagrade za posetioce

Novina u odnosu na prethodne godine je da će, svako ko kupi ulaznicu i ubaci je u kutiju  postavljenu na ulazu u Oficirski dom, imati priliku da osvoji knjigu, najavili su iz “Medivesta”, koji je kao i prethodnih godina organizator ovog sajma. Oni su pripremili čak stotinu naslova kojima će nagraditi posetioce.

Kako je najavljeno, ove godine predstaviće se oko dvadeset izdavača, radno vreme sajma je od 10 do 20 sati, a cena ulaznice je 50 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com