Društvo

U Novom selu se završava vrtić, uskoro počinje izgradnja crkve

Na inicijativu stanovnika naselja 9. maj, poznatijeg kao Novo selo, uskoro se nastavlja izgradnja pravoslavnog hrama, čiji su temelji postavljeni pre nekoliko godina. Hram koji se graditi u ovom naselju posveće je svetom apostolu i jevanđelisti Marku.

Prema rečima  Zorana Mišića, sekretara Crkvenog odbora u ovom naselju papirologija koja je bila potrebna za izgradnju hrama je završena i ove godine počinje izgradnja hrama na koji su meštani dugo čekali.

„Eparhija niška i Grad će zajedno finansiraju izgradnju Hrama Svetog Marka stim da je Eparhija izabrala izvođača radova i priprema materijal za početak izgradnje crkve, a Grad će u tome učestvovati sa dva miliona koja će prebaciti Eparhiji . Stanovnici naselja „9.maj“ već odavno traže crkvu u svom naselju ali tek su se sada stekli uslovi da se započene sa njenom izgradnjom i to će biti vrlo brzo“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je dodala da će građani „9.maja“ vrlo brzo dobiti i vrtić na koji su, takođe, dugo čekali i koji se gradi na njihov zahtev.

„Vrtić je završen, a trenutno se završavaju radovi na parternom uređenju i počinje izgradnja ograde tako da će objekat vrlo brzo biti u upotrebi“, dodao je Zoran Prokić, v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada.

Izgradnja vrtića u Novom Selu, počela je prošle godine. Vrednost radova je blizu 49 miliona dinara sa oko 730 kvadrata, a vrtić će moći da primi 130 dece. Građani naselja „9.maj“ su na izgradnju vrtića čekali dve decenije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com