Ekonomija

U „Novom Nišu“ uskoro prvi stanovi za vojnike

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je da će američka kompanija “Clean Earth Capital” za dvadesetak dana biti spremna da preda Vojsci Srbije prvih 7.500 kvadrata stambenog prostora u dve novoizgradjene lamele u “Novom Nišu”, odnosno na prostoru nekadašnje kasarne “Bubanjski heroji”.

Bulatović je rekao da je američka kompanija uspela da dve stambene zgrade izgradi za pet meseci, tako da se očekuje da do septembra ili oktobra u “Novom Nišu” , izgradi ukupno 21.000 kvadrata stambenog prostora za pripadnike Vojske Srbije.

Kompanija “Clean Earth Capital” kupila je kasarnu “Bubanjski heroji 2011. godine za milion i po evra, a deo ugovorne obaveze američke kompanije predstavlja i izgradnja 21.000 kvadrata stambenog prostora za pripadnike vojske.

Prvobitno zaključenim ugovorom rok za izgradnju stanova bila je 2016. godina, a aneksom ugovora zaključenim te godine rok je produžen do kraja 2018. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com