Zdravlje

U novom Kliničkom centru operisao i proslavljeni akademik

Jedan od najeminentnijih kolorektalnih hirurga u Evropi i svetu i najbolji hirurg, kada je reč o operacijama na debelom crevu, akademik, prof.dr Zoran Krivokapić, koji je svoju stručnost i umeće demonstrirao gotovo u svim poznatim svetskim bolnicama, operisao je i u novoj zgradi niškog Kliničkog centra.

U jednoj od 17 najmodernije opremeljenih operacionih sala nove zgrade Kliničkog centra Niš, uz asistenciju prof. dr Gorana Stanojevića, direktora Klinike za digestivnu hirurgiju i mladih specijalista i specijalizanata hirurgije, prof. dr Krivokapić, obavljena je operacija kod pacijenta sa karcinomom zadnjeg dela debelog creva.

Prilikom same intervencije, koja je trajala nepuna dva sata, niški hirurzi su imali prilike da se upoznaju sa nekim novim operativnim tehnikama, ali i da nauče pojedinosti, koje spadaju u „tajne majstora svog zanata“.

Nakon završenog zahvata, ni sam akademik, koji je član Kraljevskog koledža Engleske ali i Amerike, prof.dr Zoran Krivokapić nije krio oduševljenje novoizgrađenim prostorom i opremom koja se nalazi u salama novog operativnog bloka.

“Ja sam operisao kao gost gotovo u svim najpoznatijim evropskim i svetskim bolnicama i centrima, naravno da smo i mi ugostili mnoga svetska imena, tako da mogu da kažem da su uslovi rada ovde fenomenalni, a radna atmosfera sjajna što je i normalno, jer su kolege dobile ono o čemu mnogi hirurzi sanjaju”, izjavio je akademik Krivokapić.

Mnogo rada, truda i energije uloženo je u samu izgradnju i opremanje i samo mogu da kažem da sam impresioniran, ali i oduševljen upornošću čitavog tima Uprave niškog Kliničkog centra, dodao je Krivokapić.

Prof.dr Goran Stanojević, koji je zajedno sa mladim specijlizantima asistirao tokom intervencije istakao je da prezadovoljan i počastvovan što je vrhunski stručnjak operisao u novom prostoru Kliničkog centra Niš, ali i naravno zbog toga što je sama operacija protekla u najboljem redu.

“Čitava procedura je prošla bez problema, čak je i trajanje zahvata bilo kraće od optimalnog, a pošto je reč o mlađem pacijentu, on se već oporavlja i nadamo se da će nadalje sve biti u redu”, naveo je.

I prvi čovek ove zdravstvene Ustanove, prof.dr Zoran Radovanović, istakao je da mu je drago što će, osim zbog mnogih medicinskih procedura, zbog kojih će nakon izgradnje nove zgrade Klinički centar Niš biti referentna ustanova za čitav region, novoizgrađeni prostor sada biti za ponos i diku pred svim svetskim stručnjacima iz svih oblasti medicine.

“Ovo je još jedan dokaz da je ovo što je Niš i region dobio, a mislim na novu zgradu Kliničkog centra ogromna stvar, i mogu reći da mi je zaista čast što je ovako veliko ime u svetu hirurgije i medicine uopšte, akademik Krivokapić izrazio želju da operiše u našoj Sali, a mi smo se naravno pokazali kao dobri domaćini i to ćemo biti u svim prilikama, jer ćemo se potruditi da ugostimo i stručnjake iz svih drugih obllasti”, kazao je Radovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com