Zdravlje

U novoj zgradi kardiohirurgije 5.000 operacija

Od preseljenja Klinike za kardiohirurgije u novu zgradu 24. novembra 2014. godine do sada zaposleni su obavili 5.000 operacija, saopštio je direktor Dragan Milić. Prema njegovim rečima na Klinici za kardiohirurgiju godišnje se operiše oko 900 bolesnika, a hospitalizuje mnogo više. Preminulo je, kazao je Milić, ukupno 87 operisanih bolesnika što čini ukupnu stopu smrtnosti a od 1.74 odsto što je podatak na koji je klinika jako ponosna.

 

„Vreme je pokazalo da su za ovako dobre rezultate najvažniji ljudi koji rade na klinici, lekari, sestre u intenzivnoj nezi, perfuzeri,instrumentarke, anestetičari, sestre na odeljenju i administrativno i pomoćno osoblje, higijeničari i bolničari. Ponosan sam na ove mlade i stručne ljude sa kojima radim koji su svesni da nema nevažne karike u našem lancu i da samo svi zajedno možemo da damo vrhunske rezultate. Njihov kvalitet je toliki da bi mogli bez problema da rade na najrenomiranijim klinikama na svetu“, istakao je Milić.

Milić je najavio da će Klinika za kardiohirurgiju uskoro dobiti dobiti novu opremu koja će omogućiti da značajno unapredi svoje mogućnosti, naročito u oblasti transplantacije.

‘’Naši američki prijatelji, američka ambasada u Beogradu i evropksa komanda američke vojske, su nas obavestili da će 3. oktobra stići njihova donacija u vidu uređaja za genetsku laboratoriju na Medicinskom fakultetu koji će biti otvoren na Medicinskom fakultetu i još jedna koja će biti na Klinici. Ove dve laboratorije će raditi kao jedna celina i biće najmodernija stvar koja postoji u Evropi’’, naglasio je dr Dragan Milić.

Ove laboratorije će obezbediti kompletno testiranje pacijenata koji se leče od raka, ali će u njima moći da se odredi genetski tip za razne vrste raka.Sve će to omogućiti da se naši pacijenti leče najmodernije.

‘’Vrednost celokupne donacije je preko milion dolara. Nadamo se da će laboratorija početi sa radom krajem oktobra ili početkom novembra i da će ovo biti ogroman korak za niško zdravlje. Građani i pacijenti ne juga Srbije zaslužuju da imaju najbolje i najsavremenije mogućnosti lečenja’’- zaključio je Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com