Ekonomija

U Nišu više stranih turista, u Niškoj Banji samo 3.000 i to uglavnom domaćih

Prema podacim Republičkog zavoda za staitistiku grad Niš posetilo je od januara do jula 87.467 turista, a Nišku Banju svega 3.046.

U odnosu na isti period prošle godine broj turista u Nišu povećaj je za 0,8 odsto, a u Niškoj Banji je smanjen za 15 odsto.

Zvanična statistika takođe pokazuje da su u Niš i Niška Banja zabeležili porast broja noćenja. U Nišu je evidentirano 197.496 noćenja turista, što je za 110,6 odsto više nego u istom periodu 2023. godine, a u Niškoj Banji bilo je 17.894 noćenja što je za 2,8 odsto više u odnosu na prvih sedam meseci 2023. godine.

Među turistima koji su posetili Niš od januara do jula bilo je značajno više stranih nego domaćih turista, dok je u Niškoj Banji značajno više bilo domaćih turista.

Od ukupnog broja turista koji su posetili Niš 38.290 su domaći, a 49.177 strani turisti. U Niškoj Banji bilo je 2.159 domaćih i 877 stranih turista.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. wow, impozantne brojke. Minhen zabelezio 8,7 miliona nocenja za isti period, cisto ono….

  2. Da li su to turisti ili korisnici banje, došli na lečenje? Žalosno za banju, veliki potencijal za sve ali nema ko da prepozna i realizuje.
    Prolom Banja napravila čudo u jednoj rupi a mi od Banje napravili nešto neprepiznatljivo i jadno.

  3. Pa ko ce u nisku banju kad odeš na lečenje niko. Ne zainteresovan od doktora do šeste glavne su čistačica u restoranu hrana. Kao pomije koje nemoze da se jede kriva im direktorka. Ona treba da ih još više zdravstvo kazni ništa nerado ni doktori ni sestre ano i.na

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com