IZBORI 2022

U Nišu Srpska napredna stranka osvojila 37,08 odsto glasova, ujedinjena opozicija 15,47

Lista Srpske napredne stranke (SNS) osvojila je 37,08 odsto glasova birača u Nišu, dok je na drugom mestu lista Ujedinji za pobedu Srbije koja je na glasanju dobila poverenje 15,47 odsto gradjana, pokazali su preliminarni podaci Gradske izborne komisije u tom gradu.

Kako je rekla predsednica Gradske izborne komisije Danijela Milićević za listu Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije glasalo je 13,46 odsto birača. Do sada je obradjeno 98,3 odsto biračkih mesta u Nišu.
“Koalicija Moramo osvojila je 6,3 odsto glasova, koalicija Nada 6,18 odsto, lista koju je predvodio Srpski pokret Dveri 4,89 odsto glasova, a Zavetnici su osvojili 4,44 odsto glasova”, rekla je Milićević.
Prema njenim rečima, izlaznost na parlamentarnim izborima u Nišu je 59,39 odsto. “Na izborima za predsednika Srbije najviše glasova pripalo je Aleksandru Vučiću – 52,93 odsto, Zdravko Ponoš dobio je 21,33 odsto glasova, a Miloš Jovanović iz koalicije Nada 7,14 odsto glasova. Za Boška Obradovića glasalo je 5,33 odsto birača, a za predsedničku kandidatkinju liste Moramo Biljanu Stojković 3,57 odsto birača”, izjavila je Milićević. Kako je kazala, GIK je do sada obradio rezultate predsedničkih izbora sa 97,73 odsto biračkih mesta. Izlaznost na tim izborima bila je 60,12 odsto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com