Hronika

U Nišu skup podrške Mariji Lukić i ženama žrtvama seksualnog nasilja

Mreža Žene protiv nasilja pozvalo je građane i građanke Srbije na skupove podrške i solidarnosti sa Marijom Lukić i svim ženama sa iskustvom seksualnog nasilja.

Akcija podrške biće održana i u Nišu, sutra, 6. novembra u 11 časova, preko puta zgrade Osnovnog suda, a u toku prepodneva skupovi podrške biće i u Beogradu, Kruševcu, Užicu i Smederevskoj Palanci.

Skupovi podrške i solidarnosti organizuju se pred ročište u postupku, koje pred Osnovnim sudom u Kruševcu, Javno tužilaštvo vodi protiv Milutina Jeličića Jutke, bivšeg predsednika opštine Brus, na osnovu krivične prijave Marije Lukić za seksualno uznemiravanje zloupotrebom službenog položaja.

Prema istraživanju Misije OEBS u Srbiji, sprovedenom na uzorku od više od 2.000 žena, dve od pet ispitanih žena navele su da su doživele seksualno uznemiravanje u nekom trenutku od svoje 15. godine pa nadalje, a 18 odsto je navelo da je doživelo takvo iskustvo u poslednjih 12 meseci”, navodi se u saopštenju Mreža Žene protiv nasilja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com