Zdravlje

U Nišu šestoro obolelih od virusa COVID-19, u Srbiji ukupno 41

Na Кlinici za infektivne bolesti КC Niš, trenutno se leči petoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID-19, saopštili su iz niškog Kliničkog centra.

Četvoro pacijenata, hospitalizovano je 10.03. uveče i 11.03. u ranim jutarnjim satima, a dvoje, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa, na Кliniku su smešteni juče popodne, 13.03.2020. godine.

„U toku večeri, zbog nepostojanja bilo kakvih simptoma, u dobrom opštem stanju, nakon konsultovanja infektologa sa dežurnim epidemiologom IZJZ i njegove saglasnosti, ali i saglasnosti pacijenta, uz poštovanje svih procedura i algoritama SZO, jedan od dvoje primljenih pacijenata tokom jučerašnjeg dana, otušten je sinoć sa Кlinike za infektivne bolesti КC Niš i smešten u kućnu izolaciju. Pacijent koji je primljen na Кliniku za infektivne bolesti 10.03. ima umerene simptome uzrokovane virusom, u stabilnom je stanju, u toku je stalni monitoring njegovog zdravstvenog stanja i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom infektologa niškog Кliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju“, piše u saopštenju KC Niš.

Prema izveštaju sa sajta covid19.rs u Republici Srbiji je do 8 časova 14. marta 2020. godine registrovan ukupno 41 potvrđen slučaj COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 14.03.2020. godine testirani su uzorci 17 osoba od kojih je 6 pozitivnih i 11 negativnih na novi koronavirus.

Četvoro se nalazi u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok je dvoje zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 8 časova 14. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 256 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button