Virus Korona

U Nišu sedam pacijenata sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovana su ukupno 352 pacijenta. Kod 208 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19. Od ukupnog broja hospitalizovanih – potvrđenih 15 je na aparatima za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 7 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 139 pacijenata. Kod 109 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Leskovca, 4 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, su preminula.

U 2 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovan 126 pacijenata. Kod 115 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button