Virus Korona

U Nišu se vakciniše 2.000 gradjana Severne Makedonije

Više od 500 gradjana Severne Makedonije primilo je tokom prepodneva vakcinu protiv korona virusa na punktu niškog Doma zdravlja u hali “Čair”.

Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana vakcinu kompanije AstraZeneka primiće ukupno 2.000 makedonskih gradjana, uglavnom privrednika ili radnika velikih kompanija.

Direktor Regionalne privredne komore Niš Aleksandar Milićević rekao je da je vakcinacija državljana Severne Makedonije rezultat dogovora privrednih komora dveju zemalja i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6).

“Mi smo male države i potrebno je da počnemo da razmišljamo na jedinstven način kako bi prevazišli ovaj problem sa korona virusom. Ne može nama da bude dobro dok i njima ne bude dobro”, izjavio je Milićević prilikom obilaska punkta u hali “Čair”.

Danijela Mihajlovska Vasilevska iz Privredne komore Severne Makedonije izjavila je da medju privrednicima u Severnoj Makedoniji vlada veliko interesovanje za vakcinaciju i dodala da se nada da će slična akcija uskoro ponovo biti organizovana.

Prema njenim rečima, prioritet prilikom dolaska na vakcinaciju sada je dat radnicima kompanija koje moraju da rade bez zastoja.

Kazala je da su gradjani Severne Makedonije odlično primljeni u Nišu, a da je niški Dom zdravlja vakcinaciju odlično organizovao, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Biljana Vitošević iz Skoplja rekla je za agenciju Beta da se odlučila da primi vakcinu u Nišu zbog straha od opasnosti koji korona virus predstavlja “za život i zdravlje”.

“U Makedoniji se svakog momenta očekuju vakcine, ali ih još nema, tako da smo požurili da se što pre vakcinišemo. Postoji mali neki strah od vakcine, ali smatram da je bolje da se primi nego da se ne primi. Hvala državi Srbiji što nam je omogućila da se vakcinišemo”, izjavila je Vitošević.

Punkt za vakcinacuju u “Čairu” danas su obišli i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Da li je gradonacelnica pitala Jerkana kako je uspeo da izmanipulise zakon i ostane direktor sa punih 65 godina? Da li su mu radnici zadovoljni i ako nisu adekvatno placeni jer su im uskracene subote i nedelje koje rade, ali zato je kucna nega placena do zadnjeg dinara, jel zato sto je nacelnica direktan konkurent za direktora ili zato sto ljudi u skafanderu na zalost cute na izivljavanja uprave a fakture samo za covid su milionske na dnevnom nivou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com