Ekonomija

U Nišu se održava prvi Međunarodni festival mladih pekara

Prvi Međunarodni festival mladih pekara biće održan 10. i 11. maja, u Oficirskom domu. Organizatori festivala su Prehrambeno-hemijska škola u Nišu, čiji su učenici nosioci titule državnih prvaka u oblasti pekarstva i Unija pekara, lider pekarske industrije ovog dela Srbije.

Svoje vršnjake iz Beograda, Požarevca, Zrenjanina, Novog Sada i mnogih drugih gradova Srbije, učenici Prehrambeno-hemijske škole ugostiće na ovom jedinstvenom takmičenju.

“Iz Unije pekara nam potvrđuju dolazak škola iz Italije, Slovenije, Rumunije, Makedonije i Austrije ali i mnogobrojnih privrednika i tehnologa koji će na Panel diskusiji razmeniti iskustva o stanju pekarstva u zemljama učesnicama Festivala. Takmičarski deo učenika, mladih pekara, odvijaće se u četiri kategorije. Za pobednike takmičenja obezbeđene su vredne nagrade”, kažu organizatori.

Oni pozivaju građane da dođu u što većem broju i vide umeće mladih majstora pekarstva i niških renomiranih pekara. Posetioce očekuje velika ponuda izlagača i sponzora, koji će predstaviti svoje proizvode i delom podeliti za degustaciju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com