Politika

U Nišu se danas konstituiše Skupština

Niš će danas dobiti Skupštinu, a zbog epidemiološke situacije ona će se održati u zgradi Oficirskog doma. Sednicu je sazvao predsednik u prethodnom sazivu Rade Rajković. Skupštine će danas dobiti i Gradske opštine Medijana i Pantelej.

Na konstitutivnoj sednici biće obrazovan verifikacioni odbor, doneta odluka o potvrđivanju mandata odbornicima Skupštine grada Niša. Biće izabran i predsednik Skupštine grada i njegov zamenik. Prema informacijama Niških Vesti mesto predsednika gradskog parlamenta pripašće Bobanu Džuniću, nekadašnjem predsedniku GO Palilula i dugogodišnjem funkcioneru Srpske napredne stranke.

“Na sednici najpre biti formirana verifikaciona komisija koja će potvrditi mandate novim odbornicima, a potom će biti izabran predsednik gradskog parlamenta, njegovi zamenici i sekretar”, navedeno je u pozivu.

Njihovim izborom i postavljanjem završava se proces konstituisanja Skupštine stvaraju se uslovi za izbor gradonačelnika i gradskog veća. Da li će odmah biti izabrani još uvek je nepoznato.  Nije poznata i činjenica da li će vlast činiti samo Srpska napredna stranka, ili će ipak rukovoditi gradom sa koalicionim partnerima.

Prema nezvaničnim informacijama novi gradonačelnik Niša biće Dragana Sotirovski, koja trenutno obavlja funkciju načelnice Nišavskog upravnog okruga. Poverenik Srpskih naprednjaka Zvezdan Milovanović prema saznanjima Niških Vesti biće ministar u novoj Vladi Srbije.

Sastav Skupštine grada Niša:

  • „Aleksandar Vučić-za našu decu“ – 47 odbornika,
  • Koalicija „Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma“  – 6 odborničkih mesta,
  • „Niš moj grad-Dragoslav Ćirković“ – 4,
  • „Aleksandar Šapić-Pobeda za Niš“ – 3 odbornička mesta,
  •  „Ruska stranka-Milan Krstić“ – 1 odborničko mesto.

PROČITAJTE JOŠ:

Sotirovski gradonačelnica Niša, Milovanović jedan od ministara

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com