Društvo

U Nišu protest “Stop krvavom scenariju” zbog napada medija na Vučića (FOTO+VIDEO)

Oko 6.000 gradjana Niša učestvovalo je danas u protestu i protestnoj šenji “Stop krvavom scenariju”, u znak podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i zbog učestalih napada medija na njega.

Gradjani su se okupili u pet do 12 ispred zgrade Narodnog pozorišta, a potom je protestna šetnja organizovana do zgrade Skupštine grada Niša i Tržnog centra “Kalča”.
Učesnici protestne šetnje nosili su u rukama znakove “stop” i dva velika transparenta na kojima je pisalo “Stop krvavom scenariju” i “Djilase ne ubijaj Srbiju”.

Medju učesnicima protesta bili su i načelnik Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predsednici niških gradskih opština i direktori gradskih javnih preduzeća i ustanova.

Foto: B.Lj.

Poziv za protest upućen je putem fejsbuk grupe “Stop krvavom scenariju”.

U pozivu za protest “Stop krvavom scenariju” koji je objavljen na toj fejsbuk grupi postavljena su pitanja “da li je medijska sloboda zveckanjem oružja” i “da li je sloboda mišljenja pozivati na nečije ubistvo”.

Foto: B.Lj.

U objavi je takodje da navedno da “dok mi radimo i gradimo Srbiju i borimo se za bolju budućnost, drugi bi da nam ruše to što stvaramo”.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je običan čovek, jedan od nas. Radi i gradi, kao i svaki drugi, normalan gradjanin Srbije. Nekima to smeta. Neki bi da snajperom, zaustave Srbiju, zaustave budućnost, zaustave tebe. Upapamti! Snajper nije okrenut samo u predsednika Srbije, okrenut je i ka tebi”, navedno je u pozivu na fejsbuk grupi “Stop krvavom scenariju”.

Na skupu nije bilo govora, niti obraćanja okupljenima, a učesnici protesta su jednoglasno osudili napade pojedinih medija na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com