Virus Korona

U Nišu preminuo radnik “Infrastrukture železnice Srbije”

Jedan radnik “Infrastrukture železnice Srbije” umro je u Nišu od posledica koronavirusa, potvrdila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović za TV Prva.

Ona je rekla da na gradilištima Srbije danas ima 2500 radnika. Sve neophodne mere opreza i bezbednosti moraju da postoje na svakom gradilištu, dakle, kompletna zaštitna oprema.

 

“Aktivno je deset najvećih infrastrukturnih projekata, na njima radi 2.500 ljudi što ne znači da ne postoje oni koji se nalaze u izolaciji. Nažalost, mi u “Infrastrukturi železnice Srbije” imamo jednog zaposlenog koji je u Nišu preminuo zbog posledica ovog virusa”, rekla je ministarka Mihajlović.

Mihajlovićeva je dodala i da u vreme epidemije koja je pogodila ceo svet nije problem broj radnika na gradilištima, već kako doći do opreme i materijala da bi se radovi izvodili.

“Preporuka ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture jeste da ona gradilišta koja mogu da funkcionišu treba da funkcionišu jer život ne sme da stane”, rekla je Mihajlovićeva.

U narednom periodu, pogotovo kada je reč o ekonomiji i svemu što će uslediti, kaže da se mora učiniti sve da Srbija izađe iz ovoga i ide bolje napred.

„Štete su velike, kao u celom svetu, ali država radi najbolje što može. Pripremamo veliki plan oporavka, kako privatnog, tako i državnog sektora. Važno je da nastavimo da se borimo i da se vratimo na onu zelenu granu privrede na kojoj smo bili pre ove epidemije“, zaključila je potpredsednica Mihajlović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com