Društvo

U Nišu postavljene kutije za glasanje opušcima

Interesantne glasačke kutije postavljene su u Nišu. Urbana gerila, želeći da skrene pažnju na zagađenje, postavila je glasačke kutije, a glasa se pikavcem. Građani mogu da biraju “da li žele da parkovi budu lepši?”, ili im je bitnije “rešavanje komunalnih problema”.

 

“Često viđamo da su nam ulice i javni prostori zagađeni najrazličitijim smećem, a da gotovo na svakom koraku imamo i opuške od cigareta. Razlozi za to su nedovoljno kanti u gradu, ali i nedostatak osećaja i svesti ljudi da moramo da čuvamo životnu sredinu.”, ističu u Urbanoj gerili.

Urbana gerila Niš je sa ciljem da skrene pažnju na ovaj problem postavila tri glasačke kutije na javnim i prometnim mestima u gradu.

“Želimo da zaštitimo svoj grad, pokažemo da opuške ne treba bacati na ulicu ili pored puta, a pored toga dajemo priliku sugrađanima da izaberu i sledeću akciju koju ćemo realizovati.”, ističu.

Prolaznici će sada moći da u Niškoj tvrđavi, na trgu kralja Milana i trgu kralja Aleksandra glasaju ubacivanjem opušaka u kutije, a nakon toga će gerila organizovati akciju koja bude dobila najviše glasova.

Podsećaju da je njihov glavni cilj lepši grad u kome žele da žive, da se provode, druže, grad u kome mogu da vaspitavaju svoju decu, a taj grad ne može biti takav ako mi sami ne zasučemo rukave.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com