DruštvoLica Niša

U Nišu posle 21 sat ne rade ni pešaci

Nove strožije mere Kriznog štaba na snazi su od utorka. I prethodne večeri, svi lokali, kafići, prodavnice, marketi, tržni centri, čak i trafike u Nišu zatvoreni su tačno u 21 sat.

Posle 21 sat građanima su dostupne jedino apoteke, benzinske pumpe i dostava hrane po pozivu, a rad je dozvoljen i privrednim sistemima koji rade treću smenu. Taj režim je na snazi do 1. decembra, kada će nadležni odlučivati da li one treba da se produže ili da se uvedu nove.

Gradski prevoz i taksi u Nišu funkcioniše, iako je na ulicama posle 21 sat evidentan mali broj ljudi.

Foto: S.P.

Kontrola ugostiteljskih objekata je intenzivirana. Osim sanitarne inspekcije i komunalna milicija će moći da izdaju prekršajne naloge ukoliko u restoranu, kafiću i drugim ugostiteljskim objektima zatekne goste posle 21 sat, ili ukoliko uoče da se ne poštuju mere zaštite od koronavirusa. Prema slovu novog zakona za fizička lica kazna je 5.000 dinara, a za preduzetnike i više od 300.000 dinara.

Pred Prekršajnim sudom u Nišu trenutno se vode postupci protiv 12 ugostitelja zbog kršenja Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Očekuje se da postupci budu završeni do kraja meseca.

Foto: S.P.

Ukoliko se uvedene mere budu poštovale, lekari očekuju pad broja novih kovid pozitivnih pacijenata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com