Društvo

U Nišu posao za još 50 policajaca

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, načelnik Policijske uprave u Nišu Slaviša Virijević i gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišli su danas prostorije novootvorene stanice Saobraćajne policije „Istok“, u Ulici Vojvode Mišića.

Stefanović je istakao da će tokom ove godine u Nišu biti zaposleno još 50 policajaca, jer je želja MUP-a da popuni sva radna mesta koja nedostaju u niškoj policiji i pokaže da vodi računa o tom gradu.


U niškoj opštini Palilula, dodao je Stefanović, uskoro će biti otvorena nova policijska stanica kako bi se u tom delu grada gde postoji odredjeni broj drskih pljački i kradja povećao broj policajaca koji rade na terenu.

“Niška policija je se u proteklom periodu izuzetno dobro snašla i radila je na rasvetljavanju nekih slučajeva koji su u prošlosti zabrinjavali gradjane. Zahvaljujući dobrom radu policije mi u Nišu nemamo nikoga, bez obzira odakle dolazi, iz bilo koje političke opcije, ko može da kaže da će na bilo koji način biti zaštićen neko, bilo da zapali nečiji automobil ili da počini pljačku”, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, policija u Nišu nije rasvetlila sve slučajeve paljenja automobila, ali jeste rasvetlila dosta slučajeva.

“Pre desetak, 15 godina, Niš je bio zaboravljen i zapušten. Nekada su ovde narko dileri otvarali kafiće i lokale, a niko nije smeo da izgovori njihovo ime jer su tadašnje vlasti bile vrlo “saradljive”. Bilo je kafića i lokala u koje policajci nisu smeli da udju. Ta vremena su prošla”, izjavio je Stefanović.

On je najavio da će policajcima ponovo biti povećane plate i istakao da policajci sada imaju najveće plate u poslednjih 20 godina.


Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručio je danas načelniku Policijske uprave u Nišu Slaviši Virijeviću kao poklon grada ključeve tri putnička automobila i jednog terenskog vozila.

Bulatović je rekao da će objekat nove policijske stanice u naselju “Djuka Dinić”, u opštini Palila biti završen za dva i po meseca.
Ministar Stefanović u Policijskoj upravi u Nišu položio je venac na spomen-ploču policijskim slubenicima poginulim tokom NATO bombardovanja 1999. godine i podsetio da je u tom periodu poginulo 165 policajaca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com