Društvo

U Nišu ponovo prihvatilište za odrasle i stare

Odrasla i stara lica koja žive teškim uslovima za boravak u zimskim mesecima, kojima su potrebne hitne mere i neodložna intervencija Centra za socijalni rad ili nemaju smeštaj posle hospitalnog lečenja biće zbrinjavani u prihvatilištu u sklopu Centra za pružanje usluga iz oblasti socijalne zaštite „Mara“.

Otvaranju prihvatilišta za odrasla i stara lica prisustvovali su zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović i direktor Centra za socijalni rad Zoran Jović.

„Ovo je privremeno rešenje do marta sledeće godine, grad će obezbediti i opremiti drugi prostor za ovu uslugu i decu ulice, a ovo mesto će već krajem proleća sa dobijanjem potrebne licence biti ustupljeno deci i njihovim roditeljima za program Predah roditeljstvu“, rekla je Dušica Davidović.

Prostor je zasebna celina od prostora gde borave korisnici ustanove „Mara“ sa posebnim ulazom, dvorištem, trpezarijom, svaka soba ima svoje kupatilo, posebnu sobu za izolaciju za one koji nisu testirani od koronavirusa, obezbeđenu zdravstvenu zaštitu, hranu i neophodnu odeću za boravak u tom prostoru.

Foto: www.ni.rs

Dirktor Centra za socijalni rad naveo je da će kapacitet zadovoljiti potrebe za smeštaj onih koji su ostali bez adekvatne porodične brige do pronalaženja trajnog rešenja.

Direktor ustanove „Mara“ Miloš Ranđelović zahvalio je gradu na uloženim sredstvima za opremanje novog prostora površine oko 200 kvadrata koji ispunjava najviše standarde za pružanje usluga u oblasti socijalne zaštite.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button