Servisne

U NIŠU PAO PRVI SNEG: Kolovozi očišćeni, ali oprezno sa vožnjom

Prvi sneg koji je tokom noći počeo da pada u Nišu i okolini nije iznenadio putare pa su se ekipe za ćišćenja već sa prvim pahuljama našle na saobraćajnicama, kaže Svetislav Manić, komandant Štaba zimske službe. Sve ulice u gradu su već u prvim jutarnjim satima bile čiste i na njima se saobraćaj odvija nesmetano, a u zoru je i ABM Putogradnja krenula sa čišćenjem lokalnih puteva.

„Prvi sneg koji je počeo da pada u popodnevnim i večernjim satima nije se zadržavao na saobraćajnicama u gradu, ali je u okolini Niša, na lokalnim putevima u višim zonama, izmeren snežni pokrivač od 5 santimetra“, objašnjava Svetislav Manić.

„JKP „Mediana“ je reagovala istog trenutka kada je sneg počao da pada i na terenu su se našla 4 njihova vozila. Intervenisali su, uglavnom, u višim zonama u gradu, prema Mramorksom putu, Malči kao i u Mokranjčevoj i Njegoševoj ulici. Tokom intervencije bačeno je 6 tona soli. Osim saobraćajnica čišćeni su i posipani solju i mostovi“, ističe Manić.

ABM Putogradnja je od prvih jutarnji sati na terenu i interveniše na lokalnim putevima u vušim delovima sa tri vozila gde se sneg zadržao na kolovozima.

„I pored toga što snega na saobračajnicama nema i dalje apalujemo na vozače da pažljivo voze“, dodaje Svetislav Manić.

„Oprez je neophodan u svakom slučaju, posebno sada kada je pao prvi sneg i kolovozi su mokri, a vozaču su još pod utiskom lepog vremena. Osnovni savet je da brzinu kojom voze prilagode uslovima puta, da obavezno imaju zimske gume i ispravne akomulatore. Dodatni savet je da ne kreću na put bez preke potrebe“, zaključuje Manić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com