Hronika

U Nišu otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane

Niška policija otkrila je danas laboratoriju za uzgoj marihuane i uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su neovlašćeno proizvodili i trgovali marihuanom, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Nišu.

Uhapšeni su V.P (35) i M.M. (35) zbog sumnje da su proizvodili i trgovali drogom, kao i 34-godišnja žena i 35-godišnji muškarac za koje se sumnja da su od V.P. kupovali drogu.

Policija je u stanu i drugim prostorijama u vlasništvu V.P. pronašla laboratoriju sa 27 saksija kanabisa, ukupne težine 5,2 kilograma i pratećom opremom. Pronađeno je150 grama marihuane, semenke kanabisa, vagica sa tragovima opojne droge i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika. U sobi njegovog 61-godišnjeg oca pronađeni su kesa sa semenkama kanabisa težine 184 grama, lovačka puška i 133 metka različitog kalibra.

Drugi muškarac (M.M) sumnjiči da je zajedno sa V.P. uzgajao i prodavao marihuanu, a tokom pretresa njegove kuće pronađeni oko 67 grama marihuane, jedan pištolj i pet metaka.

Kod žene i muškarca koji su privedeni pod sumnjom da su kupovali marihuanu, policija je pronašla paketiće sa manjim količinama marihuane i hašiša.

Foto: PU Niš

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, za dvojicu muškaraca koji se terete za nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu opojnom drogom, određeno je zdržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu. Njima se na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i da će protiv 61-godišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava po istim optužbama.

Protiv dvoje osumnjičenih kupaca, po nalogu nadležnog tužilaštva, biće podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja opojnih droga.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com