Ekonomija

U Nišu osnovan Srpsko-Izraelski Biznis klub

U Nišu je u prisustvu Njegove Ekselencije ambasadora države Izrael u Srbiji, g. Yahel Vilana, i velikog broja uglednih privrednika grada Niša i Juga Srbije osnovan Srpsko-Izraelski Business Klub sa ciljem pospešivanja privredne saradnje između dve zemlje.

 

“Brojne su oblasti u kojima je moguće saradnju podići na visok nivo: od IT sektora do energetike i čistih tehnologija. Nadamo se brzom uspostavljanju saradnje naših škola, fakulteta i Univerziteta. Takođe očekujemo i saradnju u oblasti medicine između naših bolnica i kliničkih centara. Znamo da je Izrael jedna od vodećih svetskih sila za nove tehnologije u medicini, posebno u urgentnim medicinskim granama. Od Izraela se može mnogo naučiti, pre svega kako se voli i brani Otadžbina”, istakao je prof. dr Dragan Milić.

Za predsednika Kluba izabran je Dragan Milošević.

“Ideja ove Skupštine je prvenstveno stvaranje uslova za uspostavljanje kontakata između privrednika Srbije i Izraela. Osnov dobrog biznisa su dobri kontakti. Saradnja Srbije i Izraela je dobra, ali mi mislimo da može da bude mnogo bolja. Tu smo da napravimo adekvatnu poslovnu klimu, kako bi se ta saradnja povećala”, kazao je Milošević.

Skupu je prisustvovao i ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com