DruštvoPolitika

U Nišu organizovan deveti protest „1 od 5 miliona“

Nešto više od 1.000 gradjana Niša učestvovalo je na protestu „1 od 5 miliona“ koji je na Trgu kralja Milana organizovan deveti put.

Novinar i analitičar Djrodje Vukadinović poručio je okupljenim gradjanima da je situacija u našoj zemlji svuda loša, samo je negde malo gore.

„Ovde u Nišu je malo gore nego u drugim mestima. Stepen vašeg pada je veći nego drugde, stepen nesposobnosti vlasti je veći. Oni ne samo da se ne podnose, oni ovde jedni drugima podmeću bombe“, rekao je Vukadinović.

On je istakao je na da ljude na proteste okuplja najgora Vlada u srpskoj istoriji.

“Do ponoći ne bi mogli da pobrojimo sve katastrofe i nesreće u koje nas je uvalila ova vlast, najgora od najgorih. Dva primera – predaja niškog aerodroma državi i politika koju aktuelna vlast vodi prema Kosovu, dovoljni su razlozi da za njih niko ne glasa. Aerodrom je mogao da bude lokomotiva razvoja Niša i umesto da ga pazi, vlast bi da ga “zatravi” i da ga upropasti, da ne bi smetao njihovih strateškim partnerima da razvijaju aerodrom u Beogradu, ali i aerodrom u Prištini“, kazao je Vukadinović.

On je podsetio da su naprednjaci čim su došli na vlast potpisali Briselski sporazu, ali ga do danas, šest, sedam godina posle, nisu obelodanili.

“Taj sporazum i njihova politika prema Kosovu predstavljaju kombinaciju gluposti i izdaje. Sporazum ima 15 tačaka, a oni su njime obećali Albancima ono što NATO nije uspeo 1999. godine, ni Albanci pogromom 2004. godine. Sve to što oni nisu uspeli, uspeli su Vučić i Dačić”, naglasio je Vukadinović.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast je obećala integraciju severa Kosova, ukidanje našeg pravosudja i svih drugih organa u tom delu zemlje.

On je istakao da bi aktuelna vlast trebalo da zakaže skupštinsku raspravu na kojoj bi bili izneti predlozi za rešenje Kosova, a ne da o tom pitanju pregovara u kafićima u Rimu i Njujorku.

Gabrijela Ilić iz Pokreta mladih „Za Niš bez straha“ kazala je da je danas 8. mart, a „Jutke“ su premrežile Srbiju i misle da mogu da se iživljavaju nad ženama i to čine bez ikakve kazne.

Prema njenim rečima, aktuelna vlast je od grada napravila kasabu iz koje mladi beže glavom bez obzira. Protest u Nišu završen je protestnom šetnjom, a kolona nezadovoljnih gradjana prošla je najužim centrom grada, da bi šetnju završila ispred Gradske kuće, gde su ovog puta organizatori razvili svoje transparente i upalili “baklje slobode”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com