Društvo

U Nišu održana promocija Fondacije Dajane Paunović

Bivša voditeljka Pinka i direktorka humanitarne fondacije, Dajana Paunović, promovisala je danas svoju fondaciju u Nišu. Fonacija je formirana pre godinu i po dana i već daje rezultate. Ona je podsetila da je 4. jula Fondacija dodelila orden “svete majke Anastasije” svim majkama koje su rodile troje i više dece i istakla da je na to izuzetno ponosna jer su darovale budućnost.

 

Dajana Paunović, direktorka Fondacije

“Imamo jako loše statističke podatke kada je demografija u pitanju. To je bio naš doprinos kada je Fondacija u pitanju, tim majkama da ih medijski osvetlimo, kao svetli primer dobre prakse jer one su život podarile svojoj deci koju vaspitavaju u duhu Srpske pravoslavne crkve.”, istakla je Dajana Paunović.

Ističe da Fondacija brine i o mladima, deci o samohranim majkama, o porodicama sa više dece. Glavni cilj Fondacije je da ženama pruži podstrek u svim sferama i na svim nivoima. Pored ravnopravnosti za koje se zalaže, socijalna politika i populaciona politika su takođe postulati kojim se vodi.

“Podaci demografa su poražavajuće. Po istraživanjima 2050. godine mi ćemo biti prepolovljeni, a mi to ne smemo da dozvolimo. Mi smo tu da pružimo doprinos, ali važno je da se svi uključimo kako bi odbranili ovu zemlju da ostane naša”, kazala je Paunović.

Ona je rekla i da su na terenu, obilazeći Gradove Srbije, detektovali mnoge probleme, neke rešili, neki su lako rešivi, za neke je potrebno više vremena ili promena zakonske regulative. Najveći problemi na koje su naišli su samohrane majke, nezaštićene majke, deca iz socijalno ugroženih porodica, veliki problem je alimentacioni fond.

Ono što je dobro je da sada postoji sinergija između vladinog i nevladinog sektora i da imaju isti cilj, to je bolji život građana Srbije. Mere du dobre koje Vlada Srbija sprovodi kada je populaciona politika u pitanju, ali ono što je najbitnije jeste da narod ima poverenja u državu. Tada možemo da govorimo da ćemo popraviti demografsku sliku, čulo se na tribini u Nišu.

Aleksandra Božinović, odbornica SNS u Skupštini grada Niša

“Čast mi je što smo kao društvo prepoznali značaj Fondacije čiji je cilj osnaživanje žena u svim sferama života.”, rekla je Aleksandra Božanić, odbornica u Skupštini grada Niša.

 

Već je otvoreno nekoliko kancelarija Fondacije u Srbiji, jedna je i na Kosovu i Metohiji. Ipak, članovi Fondacije su konstantno na terenu kako bi detektovali probleme koje sistem ne prepoznaje a onda ih zajedno sa institucijama rešavali.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

3 Komentara

  1. Zašto se i u ovom slučaju provlači SNS….takođe moralna podrška i statistički podaci ne znače ništa, već pomoć u vidu besplatnih udžbenika za svu decu a ne samo za one iz Bgd ….poseban značaj imaju dečiji dodatak i svaka druga finansijska pomoć porodicama sa malim primanjima….to je vrednost Fondacije, a ne slikanje i promocija SNS i u ovom slučaju…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com