Društvo

U Nišu održana javna rasprava o izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima

Кvalitet usluga koje u komunalnoj oblasti pružaju lokalne samouprave, posle donošenja novog zakona, one će moći da podignu na viši nivo, rekao je Dragan Stevanović državni sekretar Ministarstva za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu na javnoj raspravi o izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima koja je održana u Gradskoj kući u Nišu.

On je najavio da bi novi zakon trebalo da u toj oblasti ostavi više nadležnosti lokalnim samoupravama. Stevanović kaže i da će izmenama dodatno biti regulisano pitanje ovlašćenja republičke i lokalnih inspekcija, kao i pružanja pogrebnih usluga.

Dragan Stevanović državni sekretar Ministarstva za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu

“Podzakonskim aktima i aktivnim učešćem Ministarstva ovu delatnost ćemo dodatno da uredimo i čini mi se da će sve te delatnosti kojima se bavimo da stavimo u istu ravan. Jasno ćemo definisati ulogu i nadležnost republičke komunalne inspekcije, odnosno lokalne komunalne inspekcije i ono što je važno neke termine koji se nalaze u Zakonu uskladili smo sa matičnim Zakonima iz njihovih resornih Ministrstava. Mislim da su to najvažnije stvari iz ovih izmena i dopuna”, rekao je u Nišu Stevanović.

Izmene Zakona će omogućiti da lokalne samuprave podignu kvalitet i nivo pružanja komunalnih usluga, zaključio je Stevanović na javnoj raspravi u Nišu.

One će biti u obavezi da rade programe komunalne infrastrukture. To će obezbediti predvidivost i znaće se na početku godine šta je to što će u oblasti izgradnje komunalne infrastrukture lokalne samouprave morati da rade, kako će to i na koji način da finansiraju. To pojačava i transparentnost u celom procesu pružanju komunalnih uslova

On je dodao da očekuje da se izmene i dopune Zakona o komunalnim uslugama u skupštinskoj proceduri naći već u aprilu, a usvajanje se očekuje u prvoj polovini godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Jedan komentar

  1. Како то да ме као грађанина о расправи није упознао одборник СкупштинеГрада или одборник Скупштине Општине !?. Са ким они и да ли уопште разговарају !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com